Apteekkarina 10 vuotta Haapamäellä ja Keuruulla ja 5 vuotta Multialla – apteekkari Anna Maija Mäki-Pollarin menestyksen yksi salaisuus on se, että hän osaa palkata itseään taitavampia työntekijöitä.

Kirjoittaja: Anna-Maija Mäki-Pollari

Kun keväällä 2009 kävin katsomassa, hakisinko tätä apteekkia, ihastuin ympäristöön ja ihmisiin. Samalla käynnillä pistäydyin ex tempore Keulinkissa, ja sain hyvän kuvauksen siitä millaista Keurusseudulla olisi yrittää. Lapset elivät silloin jo omaa elämäänsä, joten oli aikaa tehdä lujasti töitä omassa yrityksessä. Kun Fimea myönsi minulle Haapamäen ja Lapinsalmen apteekkiluvat, toteutui iso haaveeni omasta apteekista. Vuonna 2014 sain Multian apteekkiluvan. Tämä sopi erityisen hyvin täydentämään alueellista palveluamme. Nämä 10 vuotta olen myös viihtynyt Keuruulla asukkaana.

Näihin apteekkarivuosiini Keurusseudulla on sisältynyt sopivasti haasteita, investointeja, tapahtumia ja kasvua. Asiakkaille näkyvimpiä muutoksia ovat varmaan olleet erilaiset muutot ja remontit.

Jokainen kolmesta apteekista on nyt ajanmukaisissa tiloissa. Ensimmäisenä uusiin tiloihin muutti Haapamäen apteekki vuonna 2010. Saimme uudet tilat päätien varresta, kun Haapamäen Seudun Osuuspankki teki remontin. Syksyllä 2017 Lapinsalmen apteekki muutti uuteen Tervan liikekeskukseen yhdessä Supermarketin, Alkon ja Tokmannin kanssa. Muuton myötä aukioloajat pitenivät ja tuotevalikoima laajeni. Vuonna 2019 Multian kunta remontoi Multian apteekin tilat ja saimme apteekkiin mukavasti lisää asiakastilaa.

Asiakkaille ei niin näkyvää ovat erilaiset asiakaspalvelua sujuvoittavat tietokoneohjelmat yms. Erilaisia ohjelmia on hankittu paitsi viranomaisten vaatimuksesta myös omasta halusta parantaa ja nopeuttaa asiakaspalvelua. Apteekkien digitalisaatio on Suomessa korkealla tasolla. Apteekeissa on käytössä mm. sähköinen resepti, varastonhallinta ja reaaliaikainen yhteys Kelan korvaustietoihin ja tukkuliikkeiden tuotetietoihin. Myös viimeisimpänä tullut mahdollisuus antaa läheiselle sähköinen valtakirja helpottaa asiointia apteekissa. Meillä on ollut jo pitkään käytössä ohjelma, jolla voidaan tarkistaa asiakkaan käyttämien lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset. Ja marraskuussa avattiin Tervan apteekin verkkokauppa!

Kaikenlaiset ohjelmat eivät tietenkään korvaa osaavaa henkilökuntaa. Vaikka maassa on farmaseuttipula, on minulla ollut onni saada apteekkeihimme osaavaa ja alati tietojaan ylläpitävää henkilökuntaa. Taidan omata johtajan parhaimman ominaisuuden, eli osaan palkata itseäni parempia töihin. On mahtavaa saada tehdä töitä hyvän tiimin kanssa.

Olemme saaneet asiakkaiden ilmiantojen perusteella Nuorkauppakamarin jakamia ruusuja hyvästä asiakaspalvelusta useammankin kerran. Vuonna 2018 saimme ruusun joka apteekkiin. Jotain on tullut tehtyä oikein.

Yhteistyössä on voimaa. Sujuva yhteistyö Keuruun kaupungin, Multian kunnan, muun terveyshuollon ja eri järjestöjen kanssa on ensiarvoisen tärkeää.

Kiitos kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille kuluneista 10 ja 5 vuodesta!

Tervetuloa asioimaan Tervan, Haapamäen ja Multian apteekkeihin ja Tervan apteekin verkkoapteekkiin osoitteessa www.tervanapteekki.fi

Valoa joulun odotukseen toivottaen,

Apteekkari Anna-Maija

Jaa juttu kavereille!