Kiinnostaako työ metallialalla? Vaikka et olisi opiskellut alaa vielä päivääkään, eikä paluu koulunpenkillekään innostaisi, HT Laser -opintopolun avulla voi suorittaa suurimman osan opinnoistasi yrityksessä – ja parhaassa tapauksessa sinua odottaa työpaikka heti valmistuttuasi.

 

Kirjoittaja: Heli Antila, Tiina Perämäki, Joustavat koulutusmallit yhteistyössä yritysten kanssa

 

Kone -ja tuotantotekniikkaa yrityksessä opiskellen

Kiinnostaako työ metallialalla? Vaikka et olisi opiskellut alaa vielä päivääkään, eikä paluu koulunpenkillekään innostaisi, HT Laser -opintopolun avulla voi suorittaa suurimman osan opinnoistasi yrityksessä – ja parhaassa tapauksessa sinua odottaa työpaikka heti valmistuttuasi.

HT Laser -opintopolkumalli on suunniteltu yhteistyössä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian ja Saskyn Mäntän Seudun koulutuskeskuksen sekä HT Laser Oy:n kanssa. Uudenlainen yhteistyö ja pilottipolku ovat osa Joustavat koulutusmalli yhdessä yrityselämän kanssa -hanketta, jossa Keuruun kaupunki on mukana.

Tavoitteena on luoda uudenlainen toimintatapa, jonka tuloksena HT Laser -mallin opinnot saadaan osaksi oppilaitosten tarjontaa pysyvästi. Osaavalla opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa opiskelua yrityksessä joustavasti vaikka oppisopimuksen avulla

Idea yhteistyöhön tuli Joustavat koulutusmallit -hankkeen ohjausryhmän kokouksessa keväällä 2020, jossa esiteltiin, miten oppilaitosyhteistyötä toteutetaan Iisalmelaisessa E-Avenue yrityksessä, joten päätimme lähteä kartoittamaan minkälaisella mallilla, tätä voidaan Keuruulla toteuttaa.

Pitkäjänteistä yhteistyötä

Hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty. Yhteistyö lähti liikkeelle siitä, että molempien oppilaitosten opettajat keskustelivat ja kävivät käytännössä läpi, kuinka hyvin eri tutkinnonosat saadaan opetettua yrityksessä ja mitkä osat on parempi opiskella oppilaitoksessa. HT Laser -opintopolun tavoitteena on, että opiskelijat ovat vain jonkin verran mukana tietopuolisen aineiden opiskelussa Jyväskylässä tai Mäntässä.

Uusia koulutuksia oppilaitoksissa käynnistyy pääasiassa syksyisin ja keväisin, mutta mahdollista on hakeutua opiskelemaan myös non stop –tyyppisesti muuhunkin aikaan vuodesta. HT Laser –polulle on mahdollista hakeutua myös muutamista lyhytkoulutuksista ja työllisyyskoulutuksista.

Työpaikalla tapahtuva ohjaus on uudenlaista yhteistyötä oppilaitosten välillä, oppilaita voivat ohjata sekä Gradian että Saskyn opettajat. Lisäksi opiskelijoiden ohjaamisesta vastaavat HT Laserin kokeneet työpaikkaohjaajat.

HT Laser Oy:n näkökulmasta tavoitteena on löytää osaavaa työvoimaa. Tässä mallissa hyvät tyypit erottuvat ja heitä pystytään tarpeen mukaan sitouttamaan yritykseen jo opiskeluvaiheessa. Yrityksellä on hyviä kokemuksia aiemmasta oppilaitosyhteistyöstä molempien toimijoiden kanssa ja siksi ajatus uudenlaisen mallin luomisesta vaikutti heti mielenkiintoiselta idealta.

Hae opiskelemaan!

Jos innostuit asiasta, voit olla yhteydessä suoraan Gradiaan, Saskyyn tai HT Laseriin. Työttömien kannattaa kysyä ohjeistusta ja eri vaihtoehtoja opiskelun aloittamiseen TE-palveluista tai Keuruun kaupungin työllisyyspalveluilta.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia: Ole yhteydessä haku- ja neuvontapalveluihin: puhelin ja chat ma, ke, to klo 9 -15, ti ja pe klo 10 – 14, puh. 040 341 6193, hakupalvelut@gradia.fi

Sasky, Mäntän seudun koulutuskeskus: Ole yhteydessä: asiakkuuspäällikkö Outi Jämsä, Mäntän seutu, puh. 044 728 8546, outi.jamsa@sasky.fi tai koulutuspäällikkö Saara-Leena Kytömäki, puh. 044 728 8402, saara-leena.kytomaki@sasky.fi

HT Laser: Ole yhteydessä henkilöstöpäällikkö Liisa Kotanen, puh. 040 582 6213, liisa.kotanen@htlaser.fi

Keuruun opintotarjonnasta lisätietoja on löydettävissä opinkeuruun somekanavista ja Keuruun kaupungin nettisivuilta.

Heli Antila, Tiina Perämäki

Joustavat koulutusmallit yhteistyössä yritysten kanssa

Jaa juttu kavereille!