Rahikkalan tila sijaitsee Keuruun Asunnalla Ampialan kylällä ja on merkittävä paikka seudun paikallishistoriassa. Itse tila on perustettu jo 1600 luvulla. Tila on yksi Keuruun vanhimmista kantatiloista ja sijoittuu 1700-luvulla koetun venäläismiehitysajan, isovihan, aikaisten historiallisten tapahtumapaikkojen ytimeen. Tilalla pääset tutustumaan historiaan myös ohjatusti. Rahikkalan nurkalla sijaitsee Ampialan kylän ikiaikaisten kansallissankareiden Herpmanin poikien muistomerkki ja kolmensadan vuoden takaiseen hälytysjärjestelmä eli soivaan Jylkynkiveen.

Tilalla on harjoitettu maanviljelystä 1980-luvulle saakka. Tuolloin tilan silloinen omistaja Sisko Ruokolainen ikääntyessään luopui maanviljelystä ja kehitti tilalle uuden elinkeinon, maatilamatkailun. Tila tarjosi majoitusta ja juhlatiloja erilaisiin perhe- ja yritysjuhliin. Asiakasmäärän lisääntyessä pihapiiriin rakennettiin mökkejä ja aittarakennukset kunnostettiin majoitustiloiksi. Tila muutettiin yhtiön muotoon vuonna 1985 matkailutoiminnan harjoittamisen helpottamiseksi.

Nykyisin Rahikkalan Tilan visio on olla pala rauhaa. Tilalla rauhoitutaan nauttimaan elämän yksinkertaisuudesta ja ystävistä sekä luonnosta ympärillä. Vuoden 2019 lopulla yritys sai uuden hallituksen, joka päätti ryhtyä elvyttämään myös matkailua.

Majoitu tilan pihapiirissä

rahikkalan tilalla on monenlaisia majoittumisnahdollisuuksia. Voit valita rauhallisen saunamökin tai hypäyä historian keskelle päätalon huoneisiin. Maalaisidylliin pääset käsiksi myös tunnemallisessa luhtiaitassa. valitset minkä majoituksen tahansa, niin rauhallinen maalaisidylli on taattu viipymäsi ajaksi. 

Elämyksiä luonnon rauhassa

Rahikkalan tila tarjoaa omatoimimatkailijoille loistavan ympäristön erilaisiin aktiviteetteihin, kuten uimiseen, maastopyöräilyyn, patikoimiseen, metsäjoogan ja yhteisöllisiin pihapeleihin. Ohjatuissa elämyksissä pääsee oppimaan, inspiroitumaan ja innostumaan yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Vietä päivä maalla lämmittäen saunaa, keräillen marjoja tai uiden erämaalammen ympäri. Voi valita käyttöösi tynnyrisaunan, lähdevesipaljun, marjakorit ja täydellisen rauhan viettää omaa aikaa inspiroivassa ympäristössä.

Eläimet pihapiirissä

Eipä se olisi tila eikä mikään ilman ihania karvaisia ystäviä. Tutustu, hoida ja rakastu Rahikkalan ihaniin hevosiin, lehmiin ja kissoihin. Tilallamme asustaa kolme Itäsuomenkarjan (kyyttö) rotuista lehmää, kaksi Suomenhevosta ja kaksi pientä kissanpentua. 

Tulossa kesällä 2022 talutusratsastusta, ratsastusvaelluksia ja lehmäleirejä.

Kohti luxusta vanhaa kunnioittaen

Tänä päivänä pääset osallistumaan tilalla jo monenlaiseen toimintaan sekä puutarhassa että liikunnan parissa. Ihana liikkuvuushetki ammattilaisen opastamana aamuauringossa herättelee kehosi herättele kehosi lempeillä liikkuvuusharjoitteilla, samalla kun hengittelet puhdasta maalaisilmaa.Notkeimmille on tarjolla pariakrobatian alkeita koko perheen yhteisessä workshopissa.  Nauru ja hikipisarat otsalla taattu.  Kesäisin järjestetään vanhan navetan vintillä ihania retriittejä ja tanssikursseja.

Rahikkalan tilaa kehitetään koko ajan uuden sukupolven voimin. Ruokolaisen perhekunta haluaa kunnioittaa vanhaa aluetta, mutta tuoda sinne ripauksen ihanaa luxusta. Haaveissa on upea saunamaailma alueelle erämaalammen rannalle. 

Rahikkalan tila on oiva vierailukohde niin maastopyöräilijöille kuin kelkkailijoillekin. Tilalla odotetaan jo kovasti yritysryhmiä vierailulle kokoontumaan luovaan ympäristöön työpäivän ajaksi. Päivän kruunaa rentouttava saunailta hyvän ruuan parissa. 

Rahikkalan tila tarjoaa yksinkertaista ja korkealaatuista majoitus-, juhla- ja virkistäytymis toimintaa. Rahikkalan tila on maatila, jossa on vettä, metsää ja peltoa ympärillä – tervetuloa luomaan oma tarina luonnon keskelle.

Katso lisää https://rahikkalantila.com/

Seuraa Rahikkalan tilaa facebookissa ja Instagramissa @rahikkalantila