Onko kuvakoolla merkitystä sosiaalisessa mediassa? Kyllä on!

Oikean kokoiset ja kanavaoptimoidut kuvat parantavat sisältöjesi vaikuttavuutta sosiaalisessa mediassa. Sosiaalista mediaa käytetään eniten puhelimella, joten kuvakoot kannattaa valita puhelimeen sopivaksi.Jokainen meistä selaa sosiaalista mediaa päivittäin ja massasta voi erottuu hyvillä kuvilla tai videoilla. Kuvia voi muokata esimerkiksi kuvankäsittelyohjelmilla oikean kokoisiksi. Helpoimmalla pääsee kuitenkin niin, että pyrit jo kuvaa ottaessasi huomiomaan kanavan mihin kuvan tulet julkaisemaan. Stoorien ja tarinoiden kuvat kannattaa aina ottaa pystyasennossa, niin ne sopivat sellaisenaan koko näytölle. 

Facebook

Facebookissa yleisin kuva  vaakamallinen eli 1200 x 628 px. Mutta koska facebookia käytetään yleisimmin kännykällä niin paras kuva on 1080 x 1080. Jos haluat enemmän tilaa käyttäjän someruudulta, niin voit käyttää myös pystykuvaa koossa 1080 x 1350 px. Facebook-tarinassa kannattaa valita kuvasuhteeksi pystykuva 1080 x 1920 px, joka täyttää koko puhelimen näytön.

Facebookiin ladattavissa videoissa kannattaa noudattaa samoja suosituksia kuin kuvissa, mutta voit ladata videon myös koossa 1920 x 1080 px. Näin saat videosta aika näyttävän.

Facebookin profiili- ja kansikuvat

Facebookin profiilikuvaan pitää olla minimissään 180 x 180 px, mutta voit myös käyttää samaa kokoa kuin facebook-seinän postauskuvissakin, eli 1080 x 1080 px. Facebookin kansikuva kannattaa muokata kokoon 851 x 315 px. Profiilikuvasi näkyy neliön muotoisena niille, jotka vierailevat sivullasi. Julkaisuissa ja mainoksissa profiilikuva leikkaantuu ympyrän muotoiseksi, joten tärkein asia kannattaa keskittää kuvan keskelle.

Instagramissa kuvat kertovat enemmän kuin sanat!

Instagramin feedissä kaunit kuvat visuaalisuus on kaiken alku ja juuri, joten oikean kokoiset kuvat ovat tärkeitä. Instagramin yleisimmin käytetty kuvasuhde feedissä on 1:1, eli 1080 x 1080 px. Jos käytät vaakamallisia kuvia, niin kuvaruutu pienenee ja kuvat voivat mennä helposti ohi nopeilta kuvien selaajilta. Jos haluat enemmän ruututilaa, niin voit myös käyttää kuvakokoa 1080 x 1350 px.

Instagram story -kuvassa kannattaa käyttää pystykuvaa ja vallata koko ruutu huomion saamiseksi. Stoorien päälle voit lisätä myös tekstiä tai erilaisia tehosteita. Käydään nämä läpi toisessa postauksessa myöhemmin.