Ladataan Tapahtumat

KEURUUN MUSEON KESÄNÄYTTELY Eija Keskinen, Mikko Rantanen, Jyrki Setälä: Kävelymusiikkia vol5 ONNI

Keuruun museon kesän 2021 näyttely on Kävelymusiikkia-taiteilijaryhmän “Onni”. Kävelymusiikkia-taiteilijaryhmä koostuu kolmesta kuvataiteilijasta: Eija Keskinen, Mikko Rantanen, Jyrki Setälä. Taiteilijoiden yhteinen taival kollegoina ja ystävyksinä juontaa opiskeluajoilta Kuvataideakatemiasta. Kävelymusiikkia-ryhmä on pitänyt vuodesta 2017 alkaen yhteisnäyttelyitä, jotka ovat rakentuneet vaihtuvien teemojen tai konseptien ympärille.

Keuruun museossa nähtävä näyttely on ryhmälle järjestyksessä viides. Tällä kertaa näyttely haluttiin rakentaa Keuruun Jukojärvellä vaikuttaneen kirjailija Laura Sointeen tuotantoakunnioittaen – ei niinkään sitä kuvittamaan tai hänen teoksistaan suoraan aiheita ottaen, vaan niistä ponnistaen, kukin omiin suuntiinsa.

Sointeen satujen maailma on rikas ja barokkinen, niissä esiinty satujen tuttuja hahmoja suoranaisena vyörytyksenä. Kuvasto on jälkikäteen unenomainen ja utureunainen kudelmakuvia ja kohtauksia. Jostakin pilkahtaa meren pohja tai köyhän perheen matala maja, jostakin noidan työpaja, johon onnettomat sielut on lumottuna vangittu.

”Tarina valkoisesta ruususta” sisältää runon, jonka aiheesta tiivistyi näyttelyn nimi: Onni.

Ken taipui taakkansa alle

ja kärsien kuormaansa kantoi

ja Onnensa saavuttaakseen

Kaikki uhrasi, kaiken antoi,

hän kautta Valkean Portin

Saa käydä sisälle tarhaan

ja sieltämyötänsä viedä

nyt Onnen kaikista parhaan.

-Laura Soinne, runo sadusta Tarina Valkoisesta ruususta

Kävelymusiikkia vol5, Onni-näyttely on paitsi kesäisiin ajatuksiin virittynyt näyttely, myös kunnianosoitus mittavan kirjallisen elämäntyön tehneelle kirjailijalle jonka tuotanto on luettuna maagista, vahvaa ja lukijan myös visuaalisesti herättävää.

Löydät meidät Vanhan Keuruun alueelta Kivinavetta Kamanasta. Vapaa pääsy ennakkopäivänä sunnuntaina 13.6. klo 13-15, kuvataiteen päivänä lauantaina 10.7. klo 11-18 sekä Vanhan Keuruun syysmarkkinapäivänä lauantaina 18.9. klo 11-16.

Avoinna ma-pe klo 11-17, la klo 11-16. Kesäaukioloajat 28.6.-8.8. ma-la klo 11-18.

Liput 3 / 2 €. Alle 18-vuotiaat ilman. Meillä käy museokortti.

Tiedot

Alkaa:
kesäkuu 14 @ 11:00
Loppuu:
syyskuu 18 @ 18:00
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:

Järjestäjä

Keuruun museo
Puhelin:
044 9655567
Sähköposti:
museo@keuruu.fi
View Järjestäjä Website

Tapahtumapaikka

Keuruun Museo
Kangasmannilantie 4
Keuruu, 42700 Suomi
+ Google Map