044-9655567

1517738-6

Kangasmannilantie 4

42700 Keuruu

Kangasmannilantie 4

42700 Keuruu

Palvelumme ja tuotteemme

Keuruun museo on taiteen ja kulttuuriperinnön keskus.

Tehtävä
Tärkein tehtävämme on rakentaa keuruulaisten tarinaa: kertoa juurista ja tarjota uusia elämyksiä. Parhaimmillaan museo voi toimia kotiseutuun kiinnittäjänä, ajatusmaailman avartajana sekä viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden lähteenä. Sitä me haluamme olla tekemässä.

Näyttelyitä
Museo toimii Kamanassa, Kangasmannilan pappilan historiallisessa kivinavetassa. Meillä on nähtävää ja koettavaa sekä keuruulaisille että matkailijoille: järjestämme vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden.

Pienimuotoisia näyttelyitä on esillä myös Kamanan Vinttigalleriassa sekä Lehtiniemen aulagalleriassa. (Pienemmät näyttelytilat ovat suljettuina korona-aikana.)

Opastuksia
Keuruu on kiinnostavia kohteita pullollaan! Kauttamme voi varata opastetun käynnin Keuruun vanhaan kirkkoon (tarjolla myös draamaopastus), Keuruun uuteen kirkkoon ja Pihlajaveden erämaakirkkoon. Järjestämme mahdollisuuksien mukaan opastuksia myös muihin Sinua kiinnostaviin kotiseutukohteisiin.

Tapahtumia
Haluamme tuoda esiin erityisesti oman alueemme taidetta ja kulttuuriperintöä. Järjestämme erilaisia yleisötapahtumia: kaikkea pienistä työpajoista seminaareihin.

Opetusta
Museo-opetusta toteutamme yhteistyössä koulujen ja kulttuuritoimen kanssa sekä erilaisissa taide- ja kulttuuriperintöprojekteissa.

Kokoelmia
Hallinnoimme kaupungin laajaa taidekokoelmaa ja tallennamme myös paikallista kulttuuriperintöä. Taideteokset, museoesineet, kuvat, haastattelut ja videot talletetaan museon kokoelmiin, asiakirjat puolestaan kirjastossa sijaitsevaan kotiseutuarkistoon.

Aineistoja
Jaamme tietoja, kuvia ja dokumentteja erityisesti kotiseututietopankki Keuruun Veräjässä yhteistyössä kirjaston kanssa. Tulevaisuudessa aineistoamme on saatavissa myös arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteisen finna.fi -hakupalvelun kautta.

Residenssitoimintaa
Koordinoimme kesäkuukausina taiteilijaresidenssiä taiteilija Lauri Santun kotitalossa. Ammattitaiteilijoille tarkoitettuun residenssiin järjestetään vuosittain avoin haku.

Tuotteita
Pienimuotoinen museokauppa toimii Kamanassa. Kesällä meillä on myyntitoimintaa myös Keuruun vanhassa kirkossa.

Yhteistyötä
Teemme mielellämme yhteistyötä esimerkiksi koulujen, yhdistysten ja yritysten kanssa. Otathan rohkeasti meihin yhteyttä!

Tarinoita
Museo on keuruulaisten yhteinen tarinatalo. Ja jokaisella on oma paikkansa tässä tarinassa. Tervetuloa mukaan!