Ison kirjan alue tarjoaa paljon mahdollisuuksia niin matkailijoille kuin paikkakunnan asukkaiden vapaa-aikaan. Isossa kirjassa voit myös järjestää suuret ja pienet tapahtumat ja juhlat. 

Kirjoittaja ja kuvat: Kirsi-Klaudia Kangas

Kuulun mieheni kanssa Suomen yhäti kasvavaan caravaanarikansaan. Olemme leiriytyneet monenlaisilla campingalueilla eri puolilla maata. Kokemukset ovat olleet pääosin hyviä, mutta ahtaus on joskus harmittanut. Keuruun Pohjoisjärveltä löytyvän Ison Kirjan eli IK-opiston yhteydessä on Suomen laajin, 60 hehtaarin kokoinen campingalue. Se tarjosi meille väljyytensä ansiosta helpon parkkeerauksen ja upeat maisemat järvelle. Uiminen on itselleni tärkeä kesänautinto, josta sain mielin määrin tällä campingilla nauttia.

Alueelta löytyi myös erilaisia saunoja, kahvila, lasten leikkipaikkoja, kesäkeittiö ja kemiallisen WC:n tyhjennyspaikka. Mikäpä oli ollessa, kun tarjolla oli omaa rauhaa, kolme kilometriä rantaa, laitureita, tulipaikkoja sekä kymmenen kilometrin verran lenkki- ja kävelyreittejä.

Uskaltauduin jopa kokeilemaan Ison Kirjan rantamaisemiin rakennettua, tasokasta 18-väyläistä frisbeegolfrataa, jossa kesällä 2019 järjestettiin SM-kisat. Omaa kiekkoa minulla ei ollut, mutta onneksi niitä sai vuokrata campingin kahviosta. Nauruksihan se pelaaminen aloittelijalta meni, mutta sainpa hauskaa liikuntaa. Tähän lajiin pitää vielä palata uudelleen.

Isossa Kirjassa on huikeat mahdollisuudet harrastaa

Iso Kirja -koulutus- ja konferenssikeskuksen alueelta löytyi myös vuokrattavia hirsimökkejä, telttapaikkoja, hotelli sekä Ravintola Iso Pata taidenäyttelyineen. Vaikka ravintola palvelee talviaikaan pääasiassa Ison Kirjan teologian opiskelijoita, on se myös suosittu lounasravintola. Siellä sekä alueen muissa kokoontumistiloissa on mahdollista järjestää esimerkiksi seminaareja tai viettää perhejuhlia häistä muistotilaisuuksiin.

Olen vuosien mittaan osallistunut Isossa Kirjassa naistenpäiville sekä näytelmä-, taide- ja kirjoittajakursseille. Innostuin taas selaamaan oppilaitoksen lyhytkurssitarjontaa ja ilmoittauduin apolegetiikan viikonloppuseminaariin. Samana viikonloppuna siellä on sanataiteen intensiivikurssi, kurssi rukouksen voimasta, sekä katolisesta kirkosta lähtöisin olevan Focolare-yhteisön kokoontuminen.

Kirsi-Klaudia Kangas

Kuvat Iso Kirja

Jaa juttu kavereille!

Takaisin tarinoihin