Jos sinulla on visio, siitä kannattaa kertoa muillekin!

Aidian juuret ulottuvat aina vuoteen 1992, jolloin Mäntästä kotoisin oleva Ismo Mäkinen perusti Pelismo Oy:n. Ähtärin, Espoon, Nummelan ja Mänttä-Vilppulan kautta Pelismo muutti Keuruulle vuonna 2011, jolloin viestien visionääri Ismo ja tuolloin jo muutaman vuoden tallissa ollut mänttäläinen webguru Klaus Kaarre saivat työkaverikseen keuruulaistuneen graafisen suunnittelijan Hanna Palosaaren. Toimeksiantojen määrä kasvoi tasaiseen tahtiin niin Keurusseudulla kuin koko Suomen laajuudella. 2014 oli jälleen aika rekrytoida ja mukaan tiimiin saatiin syntyperäinen keuruulainen Juha-Matti Koppelomäki tekemään nettisivuja ja videotuotantoa.

Pelismon tiimi järjesti koulutus- ja virkistyspäivän 21.-22.5.2015 Kasnäsissä, aurinkoisen rannikkoluonnon äärellä. Tällöin Ismo kertoi tavoitteekseen jäävänsä yrityksestä pois vuonna 2020. Tuolloin utopistinen, lähes huomaamaton yrittämisen kipinä jäi tiimiin kytemään.

Aidia Oy:n ja Pelismo Oy:n välisen liiketoimintakaupan julkistus 1.9.2020. Yrityskeskus Faktumissa Keuruulla.

Viiden vuoden päästä liekki roihahti. Hanna oli jäänyt äitiyslomalle 2019 keväällä ja hänen sijaisekseen oli löytynyt keuruulaissyntyinen Ida Mustonen. Ida oli ajatellut hakevansa kokemusta mainostoimistosta ennen oman yrityksen perustamista ja ilman sitoutumista vakituiseen työpaikkaan. Syksyllä 2019 Ismo otti uudelleen puheeksi yrityksestä irtaantumisen. Pitkän pohdinnan ja huolellisen valmistelun jälkeen Ida, Klaus, Juha-Matti ja Hanna perustivat Aidia Oy:n. Virallisesti liiketoimintakauppa allekirjoitettiin 31.8.2020.

Pitkät juuret ovat mahdollistaneet jopa vuosikymmenten mittaisia kumppanuuksia ympäri Suomen etenkin teollisuuden, kiertotalouden ja palveluliiketoimintojen saralla. Keuruu on ja on ollut Aidialle erinomainen tukikohta etenkin keskeisen sijainnin ja yrittäjäpositiivisen ilmapiirin ansiosta. Muun muassa kohtuullisten toimitilakustannusten ansiosta Aidia pystyy olemaan kilpailukykyinen vaihtoehto suurten kaupunkien mainostoimistojen rinnalla.

”Aidian tulevaisuus näyttää valoisalta ja olen iloinen siitä, että päädyin jatkamaan jo olemassa olevaa liiketoimintaa yhdessä Hannan, Klasun ja Juha-Matin kanssa sen sijaan, että olisin perustanut uuden yrityksen tyhjästä. Toivomme myös, että voisimme tarjota tulevaisuudessa uusia työpaikkoja Keurusseudulle,” kertoo Ida Mustonen

Aidia somessa: @mainostoimistoaidia