window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-DRVEHF2KB3');
Etsimme jatkajaa2022-09-08T18:25:29+03:00

Etsimme jatkajaa

Etsitkö jatkajaa yrityksellesi?

Joskus tulee se aika, kun yritys siirtyy muiden käsiin.

Jatkajan löytäminen on prosessi, joka kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, harkitsetpa sitten myymistä tai sukupolvenvaihdosta.

Alla olevassa karusellissa avaamme muutamia erilaisia vaihtoehtoja, joita voit punnita rauhassa. Ota hyvissä ajoin yhteyttä Keulinkiin, niin mietitään sinulle paras mahdollinen polku, tavoitteet ja toimenpiteet, jotta yrityksen jatko saadaan turvattua.

Kartoitusvaihe

> Käännä

Kartoitusvaihe

Jatkajaa etsivän vaihtoehtojen avulla, voit pohtia parhaita vaihtoehtoja sinun yrityksellesi.

  • Yrityksen tai liiketoiminnan myynti
  • Sukupolvenvaihdos
  • Yritystoiminnan sopeuttamista
  • Yritystoiminnan lopettaminen

Vaihtoehtoja on teitenkin monia, mutta tärkeintä on aloittaa asian pohtiminen ajoissa, jotta yrityksen toiminta säilyy tuottoisana, eikä isoja keskeytyksiä tule. uudelleen aloittaminen tarkoittaa usein myös uuden asiakaskunnan hankkimista.

Valmistaudu kertomaan myynnin jakaumasta asiakkaittain, tuotteittain tai palveluittain. Tee kuvaukset eri prosessista, asiakashankinnasta, vastuualueista, palkanmaksukyvystä ja päivitä mahdollinen laatukäsikirja.

Ota meihin Keulinkilla yhteyttä, niin pohditaan asiaa yhdessä!

Toimenpidevaihe

> Käännä

Toimenpidevaihe

Jatkajaa etsivän toimenpidevaihe

Laita yritys myyntikuntoon viimeistään tässä vaiheessa: talous, palvelut, tuotteet, tilat, sopimukset ja henkilöstö

Mahdollinen ostaja/jatkaja haluaa tietää  myös seuraavia asioita: liikevaihdon ja kustannusten ja kannattavuuden kehittyminen (liikevoitto), maksuvalmius, vakavaraisuus ja velkaantuneisuus, kehittämispanostukset viime vuosilta, millaisia investointeja on lähivuosina tehtävä. Hän myöskin vertailee liiketoimintaa alan muihin yrityksiin ja/tai kilpailijoihin.

Valmistaudu siis huolellisesti ja pyydä apua Keulinkilta leila.piippa@keulink.fi

Jatkotoimenpiteet

> Käännä

Jatkotoimenpiteet

Yrityksen jatkajan löydyttyä kannattaa panostaa sopimusten tekoon kirjallisesti asiantuntijan avulla jo ennenkuin raha vaihtaa omistajaa.

Mitä tarkemmat sopimukset saatte tehtyä, sitä vähemmän tulee selvitettävää jälkeenpäin.

Mieti myyjänä tarkkaan missä kohtaa haluat irtautua kokonaan toiminnasta ja pysy päätöksessäsi. Yrityksestä luopuminen voi olla rankka prosessi myös henkisesti, sillä olethan itse luonut jotain ainutlaatuista yrityksesi kautta. Muista kuitenkin miten upeaa on, että joku toinen haluaa jatkaa elämäntyötäsi ja sinä saat vain ihailla kasvua ja kehitystä sivusta.

Tsemppiä jatkajan löytämiseen!

Yritystarinoita

Go to Top