Me keuruulaiset olemme siinä mielessä onnellisessa asemassa, että ympäriltämme löytyy paljon luontoa ja toinen toistaan upeampia mahdollisuuksia ulkoiluun, mutta aina eivät kelit ole sellaiset että ulos meneminen kiinnostaisi. Onneksi meillä on Keuruulla tarjolla myös lapsiperheille sopivaa touhua tarjolla ihan sisätiloissa. Nappaa vinkit talteen sadepäivän varalle!

Kirjoittaja: Milja Kaartinen, artikkelikuva: Lapaset-hanke

LIHAVOIDUT TEKSTIT TOIMIVAT LINKKEINÄ, JOIDEN TAKAA LÖYDÄT LISÄÄ TIETOA ASIASTA.

Uiminen 

Koko perhe, vauvasta vaariin, viihtyy Keuruun monipuolisessa uimahallissa, jossa pääsee saunomaan ja nauttimaan erilaisista vesiliikuntavaihtoehdoista hauskanpidon ohella. Perheen pienimmille löytyy lämmin kahluuallas, sekä hieman syvempi allas, jossa pääsee turvallisesti harjoittelemaan uintia ja leikkimään erilaisilla vesileluilla. Lisäksi koko perhe viihtyy varmasti monitoimialtaan rentouttavissa poreissa ja uinnin lomassa voi uimataitoiset ottaa nopeuskisaa tunnellilla varustetussa 57 metrisessä liukumäessä. Lisäksi uimahallista löytyy 25 metrinen allas, jos haluaa uida matkaa tai vesijuosta, sekä kylmäallas rohkeille pulahtelijoille. 

Rentouttavampaan menoon kutsuu hotelli Keurusselän pienoiskylpylä porealtaineen ja upeine maisemineen. Kylpylässä porealtaan lisäksi yksi isompi allas, jossa on tilaa uiskennella ja leikkiä, sekä halutessaan voi nauttia lyhyistä rentouttavista poreista ja suihkuista. Aivan perheen pienimmille löytyy myös oma kahluuallas. 

Kuva: Satu Kajosmäki, Visit Keuruun kuva-arkisto

Keilaus

Aika pienten lasten kanssa voi jo lähteä keilaamaan ja se on mukavaa, vaikka kukaan ei olisikaan huipputason keilaaja! Pienemmille keilaajille (tai aloitteleville aikuisille) on mahdollista saada radalle laidat, jotta pallo ei solahda joka heitolla suoraan ränniin. Keuruulla keilaamaan pääsee Liikelataamon keilahallissa, joka sijaitsee Tervassa, aivan paloaseman ja skeittipuiston kupeessa. Liikelataamo on oikein mukava ja moderni keilahalli, jonne on tervetulleita keilaamaan niin kisatiimit kuin amatöörit ja perheetkin. Kahviossa voi juoda limsat keilauksen jälkeen ja löytyypä hallista mukava kabinettitila omalla saunallakin, jos haluaa rentoutua ihan omalla keilaamisen jälkeen.

Liikelataamo on avoinna maanantaista lauantaihin ja vuorot voi varata suoraan heidän nettisivuiltaan. Keilaamista varten varataan yleensä aina yhdeksi tunniksi kerrallaan rata, johon mahtuu maksimissaan 4 pelaajaa. Halvimmillaan Keuruulla ratahinta on 20€ /h ja jollei mukana ole omia keilakenkiä, lisäksi tulee vielä 1,50€ kenkävuokra / hlö. Lauantaisin ratahinta on vähän kalliimpi kuin viikolla ja lisäksi lauantai-iltaisin pariksi viimeiseksi tunniksi laitetaan valot kiinni ja keilataan neonvalojen hohteessa! Hohtokeilaus on isompienkin lasten mielestä superhauskaa, joten sateisena lauantaina kannattaa ainakin kääntää nokka kohti keilahallia! Liikelataamon kotisivulle pääset tästä: https://liikelataamo.fi/fi-fi/keuruu/103/

Kuva: Taija Santamäki

Pappilan pakopelit

Pakene arjestasi, astu mysteerien pariin ja selvitä salaisuudet! Päästä sisäinen salapoliisisi valloilleen ja kerää oma 2-6 hengen tiimisi kasaan. Varustautukaa uteliaisuudella, sekä avoimella mielellä ja tehkää yhteistyötä, jotta mysteerit ratkeavat ja pääsette pakenemaan huoneesta 60 minuutin kuluessa.

Keuruun Vanhan Pappilan vintillä sijaitsee Pappilan Pakopelit ja kaksi erilaista, koko perheelle sopivaa tarinaa sisältävää pakohuonetta. Suljetussa huoneessa tapahtuva peli koostuu sarjasta erilaisia tehtäviä, jotka ratkotaan käyttämällä nokkeluutta, luovuutta ja tiimin yhteispeliä. Tarina tempaisee mukaan ja tunti kuluu nopeasti. Pappilan Pakopelit soveltuu nuorista eläkeläisiin ja perheen pienemmätkin viihtyvät aikuisten seurassa ja avustamana. Tutustu huoneiden tarinoihin ja varaa aikasi netissä https://pappilanpidot.fi/pappilan-pakopelit/

Kuva: Taija Santamäki

Suklaatasting

Suklaa on yleensä kaikille mieleen ja mikä olisi mahtavampaa kuin päästä maistelemaan monia erilaisia suklaita? Pappilan vanhassa kivinavetassa, Vanhan Keuruun alueella, sijaitsee tunnelmallinen muoti- ja lahjapuoti Tiltaltti Shop, josta voit varata koko perheelle oman suklaatastingin. Tasting alkaa pienellä esittelyllä ja sen jälkeen pääsee omassa tahdissa kahdeksan erilaista, Kultasuklaan valmistamaa suklaata. Kuka tykkää maitosuklaasta ja kenelle uppoaa tummemmat laadut? Miltä maistuu härkäpapu suklaan seassa? Entä miten sopii yhteen makoisa valkosuklaa ja raikas minttu? Kaikki tämä selviää tastingin aikana ja maisteluhetken lopuksi jokainen osallistuja saa valita kotiin vietäväksi kaksi pientä suklaalevyä suosikkimaussaan! Suklaatastingin hinta on 9€ / hlö ja varauksen voi tehdä puhelimitse ja jos haluat ostaa suklaatastingin lahjaksi ystävälle, voit tehdä sen suoraan Tiltaltti Shopin verkkokaupassa: https://www.tiltaltti.fi/verkkokauppa/herkullinen-suklaatasting-keuruulla/

Kuva: Tiltaltti Shop

Kirppiskierros

Huonolla kelillä voi lähteä vaikka edullisille ostoksille ja tehdä kirppiskierroksen! Meillä on Keuruulla monta ympäri vuoden auki olevaa kirpputoria ja lisäksi vielä pari kesäkirppistä. Jokainen kirppis on omanlaisensa ja suosittelen poikkeamaan jokaisessa, jos vain aikaa on! Kaikki Keuruun kirppikset on koottu yhteen Visit Keuruun -sivulle: https://www.visitkeuruu.fi/fi/palvelu/kirpputorit-keuruulla/ 

Vilikka on niin sanottu itsepalvelukirpputori, josta voi varata itselleen myyntipöydän ja hinnoitella itse tuotteensa myyntiin ja koska myyjiä on monia, niin luonnollisesti myös myynnissä olevien tuotteiden valikoima vaihtelee viikoittain. Vilikassa on oman kokemukseni mukaan kuitenkin enemmän valikoimaa lastenvaatteissa ja leluissa ja lisäksi heillä on erillinen antiikkikammari, josta on kattavasti menneiden aikojen tuotteita myynnissä. 

Paikallisen helluntaiseurakunnan kirpputori Lähetyskellari sijaitsee lähellä Vilikan kirpputoria  ja siellä voi tehdä todellisia löytöjä pikkurahalla! Jos taas koet vetoa antiikkiin, talonpoikastavaroihin ja kertomuksiin menneiltä ajoilta, kannattaa ehdottomasti poiketa vanhan rautatieaseman vieressä olevaan Antiikkirenkiin! Siellä kiireetön matkalainen saa eteensä kupin kuumaa ja kuulee toinen toistaan mielenkiintoisempia tarinoita myynnissä olevista tavaroista! Kesäisin Vanhan Keuruun alueelta, Pappilan pihapiiristä, löytyy myös ihastuttava aittakirppis.  

Kuva: Visual Friday

Haapamäen elokuvat 

Kukapa ei tykkäisi käydä elokuvissa tai varsinkin viettää sadepäivää elokuvateatterin hämärässä, käsi karkkipussissa ja hyvästä leffasta nauttien? Haapamäen elokuvateatteri sijaitsee historiallisessa Suojan talossa ja elokuvia pyöritetään uusilla huippuluokan digitaalisilla laitteilla Haapamäen Pallo Pojat ry:n toimesta, jotka pyörittävät toimintaa täysin vapaaehtoisesti ja hyvään tarkoitukseen.

Elokuvaliput voit ostaa paikan päältä tai jo ennakkoon netistä ja näin varmistaa paikkasi näytöksessä. Varsinkin lasten elokuvat ovat todella suosittuja ja joskus myös loppuunmyytyjä. Ennen elokuvan alkua Suojan eteisaulassa tuoksuu tuore popcorni ja saat ostettua leffaherkut aulan kioskista. Pehmeät ja mukavat penkit varmistavat miellyttävän leffahetken. Elokuvateatterissa pyörii uusimmat elokuvat kaikenikäisille. Netistä näet näytökset ja varaat lippusi. https://www.haapamaenelokuvat.fi

Kuvituskuva

Keuruulla lasten kanssa -blogisarja:

Kesäistä liikuntaa lasten kanssa Keuruulla LINKKI

Retkeilyä lasten kanssa Keurusseudulla LINKKI

Keuruulaista kulttuuria ja historiaa lasten kanssa LINKKI

#vainkeuruujutut eli mitä kaikkea voit kokea vain Keurusseudulla LINKKI

Sadepäivän tekemistä lapsille Keuruulla LINKKI

Talviliikuntaa Keuruulla lasten kanssa LINKKI

Tämän artikkelin on tuottanut Leader-ryhmä Vesurin rahoittama Lapaset (Lapset seutukunnan tulevaisuus) -hanke.

Jaa juttu kavereille!

Takaisin tarinoihin