Keuruulla on saatu viime vuosina nauttia kunnon talvista. Pakkasta, lunta ja jäätä on riittänyt niin hiihtoon, luisteluun, pulkkamäkeen, potkurointiin, jäällä liikkumiseen, lumikenkäilyyn, napakelkkailuun ja muihin talvipeleihin ja -leikkeihin. Keuruulla on hieno lähiluontoympäristö ja hyvin palvelevat rakennetut liikuntapaikat ja -reitit. Mikä parasta – nämä liikkumisympäristöt saavuttaa 5-10 minuutissa myös keskustan alueella. Talven elämykset ovat lähellä, pidät sitten aurinkohangista tai tähtitaivaan alla tunnelmoinnista.

Kirjoittaja: Milja Kaartinen, artikkelikuva Lapaset-hanke

LIHAVOIDUT TEKSTIT TOIMIVAT LINKKEINÄ, JOIDEN TAKAA LÖYDÄT LISÄÄ TIETOA ASIASTA.

Hiihto

Latuja Keuruulla riittää monenlaiselle hiihtäjälle. Pienille harjoittelijoille sopivimpia hiihtoreittejä ovat jäähallin pihassa ulkojäätä ympäröivä, pieni ja tasainen latu (300m) ja Nyyssänniemen kuntorata (800m). Myös Mikkolankankaan suosittu latureitti (1,9km) on sopivan tasainen pienillekin hiihtäjille. Nämä ladut ovat myös valaistuja. Haapamäellä lapsien on mukava hiihtää urheilukeskuksessa, jossa on myös valaistu latu (1,5 km) luisteluun ja perinteiseen. Riihossa on upeat, hieman pidemmät (n. 7,5  km ja 6 km) ladut isompien lasten kanssa hiihtämiseen. Keurusseudun liikuntakeskuksen haastavammat ladut kutsuvat jo selkeästi kokeneempaa hiihtäjää, mutta stadionalueella on tasainen ensilumenlatu (1,5 km) perinteiseen ja luisteluun. Jäälatuja on Keurusselällä jää- ja lumitilanteen mukaan.

Latujen sijainteja ja kuvauksia löydät tämän linkin takaa Keuruun kaupungin vapaa-ajan sivuilta.

Keurusseudulla on mielettömät jääreitit hyvinä talvina. Huhut kertovat, että Tarhian puolella on saattanut tavata myös harvinaisempia nelijalkaisia jäällä liikkumassa. Ensimmäisessä kuvassa Kössi-Kilinä, Mun Keuruun brändäri nauttimassa talviliikunnasta. Toinen kuva Milja Kaartinen, muut kuvat Lapaset-hanke.

Luistelu

Keuruulla on upea jäähalli, jossa maksuttomia yleisöluisteluvuoroja mailan kanssa ja ilman löytyy viikonloppuisin ja loma-aikoina ulkojääkauden ulkopuolella. Jäähallin pihassa on myös iso, valaistu ulkojääkenttä, johon mahtuu hyvin kaikenikäiset ja -taitoiset luistelijat harrastamaan ja nauttimaan talvipäivän riemuista. Jäätilanteen mukaan Keurusselän rannalle, Ahtolan sataman kohdalle, on useimpina talvina ajettu luistelurata ja talvesta riippuen myös retkiluistelijoita Keurusselällä näkyy. Retkiluistimia voi vuokrata myös Polku Gurulta tai muutamat voi lainata Keuruun kaupungin kirjastolta kirjastokortilla.

Vapaat maksuttomat luisteluvuorot jäähallilla löydät tämän linkin takaa Keuruun vapaa-ajan sivuilta.

Pulkkamäet

Yksi suosituimmista pulkkamäistä Keuruulla löytyy Ketvelniemen valaistun leikkikentän yhteydestä. Mäki saattaa kuitenkin olla ihan pienimmille taaperoille hieman hurja ainakin yksin laskettaessa. 

Kurkisaaressa on talvisin myös turvallinen ja kaikille sopiva pulkkamäki sekä hauska napakelkka! Lisäksi alueella on myös muutama nuotiopaikka, joissa on mahdollista valmistaa evästä mäenlaskun yhteydessä, muista omat puut!

Keurusselän liikuntakeskuksen laavun takana on pitkä ja hauska pulkkamäki. Laavun läheisyydestä löytyy myös seikkailurata, joka soveltuu niin aikuisille kuin lapsillekin. Seikkailun ja mäenlaskun ohessa voi paistaa laavulla vaikka makkaraa ja nauttia kuumaa juomaa. Laavulla on puita. Pulkkamäkiä on Keuruulla muuallakin vähän talvesta riippuen – kannattaa myös kysyä vinkkejä paikallisilta!

Lumikenkäily

Keuruulta ei laavuja ja luontoreittejä puutu ja niille vaeltaminen lumikengillä koko perheen kanssa on upea retki. Siis eväät matkaan ja menoksi! Jos ei omia lumikenkiä löydy, niin niitä Keuruulla vuokraa ainakin eräopas Markku Jokela.

Täältä löydät PolkuGurun Jani Tepon koostaman 52 retkeä Keuruulla, joista moni sopii muuten myös fatbike-ajeluun. 

Keuruulla lasten kanssa -blogisarja:

Kesäistä liikuntaa lasten kanssa Keuruulla LINKKI

Retkeilyä lasten kanssa Keurusseudulla LINKKI

Keuruulaista kulttuuria ja historiaa lasten kanssa LINKKI

#vainkeuruujutut eli mitä kaikkea voit kokea vain Keurusseudulla LINKKI

Sadepäivän tekemistä lapsille Keuruulla LINKKI

Talviliikuntaa Keuruulla lasten kanssa LINKKI

Tämän artikkelin on tuottanut Leader-ryhmä Vesurin rahoittama Lapaset (Lapset seutukunnan tulevaisuus) -hanke.

Jaa juttu kavereille!