Kotiudu lapsiperheiden paratiisiin

LIITY MAAILMAN ONNELLISIMPIEN IHMISTEN JOUKKOON

Suomi valittiin toista kertaa peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi (United Nations’s World Happiness Report 2018 and 2019). Varsinkin lapsiperheissä onnen avaimet ovat sujuvassa arjessa. Asuminen Keuruulla ja Multialla on helppoa. Kaikki arjessa tarvittavat palvelut ovat helposti saatavilla. Asuminen on edullista, ja kaunis luonto ympäröi joka puolella. Keurusseudun alue tarjoaa lapsiperheille kaiken, mitä tarvitaan helpon ja terveyttä tukevan arjen rakentamiseen.

KEURUU

 • Luonnon kaunis kaupunki ja hyvät palvelut
 • Asukkaita 9766 (2018)
 • Keuruun keskusta on saari
 • Metsää ja järviä on joka puolella
 • Kaikki palvelut helposti Keuruun keskustassa
 • Monipuoliset, laadukkaat ja edulliset vapaa-ajan mahdollisuudet

YHTEYKSIÄ

 • Multia 19 km / 15 minuuttia
 • Mänttä-Vilppula 30 km / 25 minuuttia
 • Tampere 120 km / 90 minuuttia
 • Jyväskylä 60 km / 55 minuuttia
 • Helsinki (Helsinki Airport) 280 km / 3,5 tuntia

Vehreä ja kehittyvä Keurusseutu, lapsiperheiden paratiisi, tarjoaa hienot puitteet hyvälle elämälle. Keuruulta ja Multialta löytyy monen alan työpaikkoja, koulut ja päiväkodit ovat uusittuja, harrastustoiminta on monipuolista, viihtyisä asuminen edullista ja rantatontteja on myynnissä edullisesti. Keurusseutu on ystävällinen ja hyvä paikka asua! Unohda ruuhkat, pysäköintiongelmat ja liikennevalot ja nauti edullisista harrastuksista ja lähellä olevista palveluista! Tervetuloa lapsiperheiden paratiisiin!

Asuminen Keuruulla

Keuruulla omakoti- tai rivitaloasumisesta järven rannalla ei tarvitse vain unelmoida. Asuminen on edullista ja palvelut lähellä. Osaavat kiinteistövälittäjät kertovat mielellään lisää eri asuinalueista. Pienessä kaupungissa koululaiset liikkuvat turvallisesti ja omatoimisesti kouluun ja harrastuksiin. Kunnan toimiva koulukyytipalvelu kuljettaa pitkänmatkalaiset kyläkouluihin tai keskustan kouluihin.

Oletko maahanmuuttaja ja haluat tulla asumaan lapsiperheiden paratiisiin?

Suomessa myös maahanmuuttajat voivat ostaa talon tai asunnon. Jokainen pysyvästi Suomessa asuva voi saada pankkilainaa. Lainaehdot ovat samat suomalaisille ja maahanmuuttajille.

Kiinteistövälittäjiä Keuruulla:

OP Koti Keuruu, yhteys Petri Vienola

Keuruun kiinteistönvälitys, yhteys Elina Mäki

Keuruun kaupungin vuokra-asunnot:

https://www.keuruu.fi/asuminen-ymparisto/vuokra-asunnot

Palveluita muuttoa suunnitteleville

Muuttaja tarvitsee monenlaisia palveluita. Kun muuttoon liittyvät paperityöt on saatu hoidettua, alkaa käytännön työ. Älä suotta puurra yksin! Muutossa sinua auttavat paikalliset kuljetusyritykset, muuttopalvelua tarjoavat yritykset sekä siivousyritykset.

Sivun yläpalkissa olevan hakutoiminnon avulla löydät mm. seuraavat palvelut alueelta:

Siivouspalvelut

Kuljetuspalvelut

Muuttoapua mm. Vuoksenranta & Räty Invest Oy

Kuolinpesät ostaa mm. Vilikka Oy

Lapsiperheiden paratiisi

Keuruulla on tehty pitkäjänteistä työtä perheiden hyvinvoinnin eteen jo vuosikymmeniä. Keuruulla otettiin käyttöön vuonna 1996 Suomen ensimmäinen lapsuuspoliittinen ohjelma: Lasten Keuruu, lapsuuspoliittinen ohjelma vuoteen 2005.  Keuruulla on tästä asti toiminut työryhmä, joka ohjaa lapsiperheiden palveluita ja niiden kehittämistä.

PERHEKESKUS VALO – PERHEIDEN KOHTAAMISPAIKKA

Perhekeskus Valo toimii keuruulaisten lapsiperheiden kohtaamispaikkana. Perhekeskuksen maanantaibrunssilla kotivanhemmat pääsevät tapaamaan toisiaan ja eri järjestöt ja yhdistykset voivat varata tiloja käyttöönsä esimerkiksi kokouksiin tai kerhotoimintaan. Perhekeskuksessa työskentelee lapsiperhepalveluiden palveluohjaaja, johon voit ottaa yhteyttä missä vain lapsiin, nuoriin tai vanhemmuuteen liittyvässä asiassa. Perhekeskus Valon toimintaan ovat vuosien varrella kuuluneet mm. vertaistukiryhmä vauhtivekaroiden vanhemmille, avoimet ovet ja ilmainen lapsiparkki. Lue lisää perhekeskuksesta Keuruun kaupungin sivuilta!

Perhekeskuksen osoite: Keuruuntie 22, 42700 Keuruu

VARHAISKASVATUS

Keuruulla on viisi päiväkotia, joista yksi on yksityinen päiväkoti. Suurimman päiväkodin Aurinkolinnan tilat otettiin käyttöön vuoden 2016 alussa. Perhepäivähoitajia toimii Keuruulla useilla eri asuinalueilla.

ESIOPETUS

Esiopetusta on järjestetään Keuruulla Einari Vuorelan koulussa, Haapamäen yhteiskoulussa, Pihlajaveden- ja Pohjoislahden ala-asteilla, Aurinkolinnan-, Lapin- ja Seipon päiväkodeissa sekä yksityisessä Päiväkoti Tähtitarhassa.

KEURUUN KOULUT

Keuruun kaupunki on viime vuosina investoinut vahvasti koulujen rakentamiseen ja kunnostamiseen. Uudistuksia on tehty Keuruun keskustan, Haapamäen, Jukojärven ja Pohjoislahden kouluilla ja oppimisen olosuhteet ovat erinomaiset.

 • Keuruun yhteiskoulun yläkoulu (luokat 7-9), sijainti: Keuruun keskusta
 • Keuruun yhteiskoulun lukio, sijainti: Keuruun keskusta
 • Haapamäen yhteiskoulu (luokat 0-9), sijainti: Haapamäki
 • Einari Vuorelan koulu (luokat 0-6), sijainti: Jukojärvi
 • Pihlajaveden koulu (luokat 0-6), sijainti: Pihlajavesi
 • Pohjoislahden koulu (luokat 0-6), sijainti: Pohjoislahti

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA KOULULAISILLE

Keuruun kaupunki järjestää aamu- ja iltapäivätoimintaa koulujen ensimmäisen ja toisen vuosiluokkien oppilaille sekä erityisopetukseen otetuille ja siirretyille oppilaille. Aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään Keuruun keskustassa Aurinkolinnassa. Iltapäivätoimintaa järjestetään lisäksi Kivelän ja Haapamäen kouluilla.

Iltapäivisin koululaisille on tarjolla paljon harrastustoimintaa ja kerhoja. Lasten on turvallista liikkua Keuruulla myös omatoimisesti.

NUORISOPALVELUT

Keuruulla nuorisotoimintaa järjestetään nuorisokeskus Kipinällä ja Haapamäen nuorisotilalla. Kipinällä järjestetään viikottaista toimintaa ja lisäksi tapahtumia. Kipinällä kokoontuu myös paljon erilaisia teemakerhoja ja -ryhmiä. Toimintaa ja tapahtumia suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa. Retket lähikaupunkeihin, konsertteihin ja huvipuistoihin ovat olleet erittäin suosittuja.

Nuorisokeskus Kipinän osoite: Keuruuntie 29, 42700 Keuruu

Vapaa-aika Keuruulla

Keuruulla on n. 60 aktiivista järjestöä, ja paljon erilaisia vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia. Suurempiin kaupunkeihin verrattuna harrastaminen on hyvin edullista. Vapaa-ajan infrastruktuuria on kehitetty ja se tarjoaa mahdollisuuden aktiiviseen ja monipuoliseen harrastamiseen. Harrastukset ovat tärkeä osa lapsiperheiden paratiisia. Keuruun vapaa-ajan mahdollisuuksia esitellään kaupungin vapaa-ajan sivuilla.

Linkki Keuruun vapaa-ajan sivuille

LIIKUNTA KEURUULLA

Keuruulla on monipuoliset mahdollisuudet harrastaa liikuntaa hienoissa puitteissa, kuten uimahallissa, tennishallissa, telinevoimisteluhallissa, jäähallissa, keilahallissa ja Tervan ulkoliikunta-alueella sekä Keuruun Sport Centerissä.

Kesällä Keuruun polut kauniine maisemineen tarjoavat mahdollisuuden lenkkeilyyn ja pyöräilyyn.  Hyvinä talvina Keuruulla voi harrastaa luistelua ja hiihtoa. Lukuisat kauniit järvet kutsuvat kesäisin soutelemaan, melomaan ja uimaan.

KULTTUURI-KEURUU

Keuruun kulttuurin keskus on Kimara, missä järjestetään suuri osa konserteista ja esityksistä. Keuruun kirkko on myös upea konserttikirkko. Keuruun pääkirjasto sijaitsee upealla paikalla järven rannalla. Museossa, kirjastossa ja muissa kohteissa on vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Lue lisää Keuruun kulttuurista:

Linkki: https://keuruunvapaa-aika.fi/kulttuuri/

Vanha Keuruu on mielenkiintoinen vierailukohde:

Linkki: https://www.vanhakeuruu.fi/

Keuruun museo:

Linkki: https://www.keuruunmuseo.fi/

Huikea määrä laadukasta lasten kulttuuria on integroitu päiväkotien ja koulujen opetukseen. Keuruulle onkin luotu lasten kulttuurikasvatussuunnitelma,

KULTTUURIN KURSSIT JA TYÖPAJAT

Keuruun kansalaisopisto järjestää vuosittain lukuisia musiikin, taiteen ja kädentaitojen kursseja. Esimerkkejä kursseista ja työpajoista: bändit, kuorot, esittävän taiteen kurssit,tanssi, soitinopinnot sekä kädentaitokurssit, joissa materiaaleina ovat niin puu, metalli, lasi, nahka, paju kuin tekstiilit.

Kansalaisopisto:

https://www.keuruu.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/kansalaisopisto

Kansalaisopiston kurssit:

https://opistopalvelut.fi/keuruu/

Läntisen Keski-Suomen musiikkiopisto:

https://www.keuruu.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/musiikkiopisto

Keuruun taiteilijaseura:

Linkki kotisivuille

Haluamme toivottaa teidät tervetulleiksi Keuruulle

Haluamme auttaa sinua kotiutumaan Keurusseudulle ja nauttimaan elämästä Keuruulla ja Multialla. Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää alueelle muuttamisesta tai asumisesta, voit ottaa meihin yhteyttä. Tiedämme paljon, ja siitä, mistä emme tiedä, autamme ottamaan selvää!

Yritysten sijoittuminen ja kehittäminen

Jukka Kentala, Kehittämisyhtiö Keulink Oy, p. 045 133 8586

Yrittäjyys

Emilia Koikkalainen, Keurusseudun Yrittäjät ry, p. 050 318 0553

Vapaa-aika ja harrastukset

Heli Peltola, vapaa-aikapäällikkö, Keuruun kaupunki, p. 040 827 2753

Kehittämisyhtiö Keulink Oy

Sari Saarinen, kehittämispäällikkö, p. 040 647 5610

Haluamme toivottaa teidät tervetulleiksi Keuruulle

Haluamme auttaa sinua kotiutumaan Keurusseudulle ja nauttimaan elämästä Keuruulla ja Multialla. Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää alueelle muuttamisesta tai asumisesta, voit ottaa meihin yhteyttä. Tiedämme paljon, ja siitä, mistä emme tiedä, autamme ottamaan selvää!

Yritysten sijoittuminen ja kehittäminen

Jukka Kentala, Kehittämisyhtiö Keulink Oy, p. 045 133 8586

Yrittäjyys

Emilia Koikkalainen, Keurusseudun Yrittäjät ry, p. 050 318 0553

Vapaa-aika ja harrastukset

Heli Peltola, vapaa-aikapäällikkö, Keuruun kaupunki, p. 040 827 2753

Kehittämisyhtiö Keulink Oy

Sari Saarinen, kehittämispäällikkö, p. 040 647 5610